Снимка: Булфото, архив

Представител на собствениците на обявеното в несъстоятелност химическо предприятие ''Полимери'' обяви днес, че ще сезират Европейския съд за сагата покрай фалита на предприятието, съобщи сайта Черно море.

Изявлението му е по повод днешният търг, на който Иван Балабанов, синдик на дружеството, е обявил активите на ''Полимери'' за продажба. Първоначалната обявена цена е 45млн лв. Тази цена обаче е престъпно ниска, коментира Банев.

Сред активите, обявени за продажба е и 110-киловолтово съоражение, което е ключово за националната енергетика. Според Банев държавата, в лицето на НЕК, би трябвало отдавна да е купила въпросното съоръжение. Към момента това не е станало.

Николай Банев твърди, че през годините заводът е тласкан от различните правителства към фалит. Вина хвърли и върху съдебната система. Банев обяви, че щял да попита главния прокурор Сотир Цацаров дали въобще в страната има прокуратура, защото според представителя на ''Полимери" днешния търг е незаконен.

Според него финансовото състояние на завода е ''цветущо'' и обвини синдика Балабанов, че разпродава имущество на ''Полимери'' и други фирми без да има правото да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase