Снимка: Архив Булфото

Чужди туристи все по-често вършат престъпления и хулиганстват в курортите ни. Само за последната седмица руснак нападна жена с нож, а при различни инциденти германци се ръгаха и грабиха един друг в Златни пясъци.

Слънчев бряг пък е известен с масовото пиянство на англичаните, а в Албена се оплакват от туристи, които опитват застрахователни измами, за да върнат разходите си за почивката, обобщава "Монитор".

26-годишен пиян руснак нападна 70-годишна жена и отнесе глоба от 500 лева за хулиганското си поведение. Инцидентът е регистриран на 5 юли, около 20,30 часа. Според подадения сигнал от потърпевшата софиянка, отседнала в хотел в курортния комплекс Златни пясъци, пияният руски турист я дърпал, бутал и крещял, уточниха от Варненския районен съд, където всекидневно гледат такива дела.

При друг случай, германец окраде свой сънародник, след като влезе през терасата в хотелската му стая. Възползвал се от забравената незатворена врата на терасата в хотелската стая и задигнал 2 мобилни телефона. Още по-тежко е престъплението на германеца Тобияс Замарция, който се опитал да ограби свой сънародник и го наръгал в корема.

Чужди туристи се опитват да заработват като бандити, докато разпускат на почивка в Слънчев бряг. Куриозните случаи не са много, но са показателни, че кражбите и обирите не са патент само на родните апаши, твърдят полицаи. Най-често чужденците крадат от хотелите чинии, чаши, хавлии и спално бельо.

В началото на този сезон седем румънци пък се преквалифицираха на магистрални бандити. Групата обра 62-годишен мъж от Варна на пътя до Иракли. Румънците направили постановка, че колата им е развалена и на развален английски те му поискали пари за бензин, предлагайки в замяна пръстен от жълт метал, за който твърдели че е златен. Той отказал да купи ментето, но им дал пет лева и показал портфейла си, в който имало само още една десетолевка.

Единият я грабнал, а другите отмъкнали от дясната седалка шал, шапка и яке. След бърза засада на полицията в района на комплекс "Съни дей" обирджиите били задържани.

Случва се чужденците да мамят и застрахователите си. През последните години се забелязва тенденция чужди туристи да се жалват, че са станали обект на престъпления по родното Черноморие. Често тези сигнали са фалшиви, а целта е да се получат обезщетения от застрахователите, твърдят хотелиери от Кранево и Балчик. Лидери в това отношение са германците.

По принцип "потърпевшите" изчакват края на морската си ваканция, когато отиват на рецепцията в хотела и се жалват, че някой е откраднал от стаята им скъпи вещи, най-често видеокамера, фотоапарат, часовник и т.н. Други пък пристигат направо в близкото полицейско управление и си измислят несъществуващо нападение, в резултат на което са останали без нищо. На всичкото отгоре туристите искат от органите на реда писмен документ, че са ограбени и са се жалвали, който представят по-късно пред застрахователите си, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase