Снимка: Булфото, архив

Три мобилни екипа започнаха изследване на потребностите на децата и семействата в риск в Община Гърмен, от вчера те работят в кв. Кремиковци, съобщиха от Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/.

Още по темата
Под методическото ръководство на експерт от ДАЗД, екипите ще направят оценка на социалното положение и потребностите на пребиваващите в квартала деца.

В екипите са включени представители на всички органи по закрила на местно ниво, по покана на ДАЗД в работата им участват и двама медиатори, осигурени от Център за междуетнически диалог "Амалипе".

Целта е идентифициране на нуждите и потребностите на децата, преценка на възможностите за подпомагане на родителите за отглеждане на децата в семейната им среда, проучване на ресурсите за предоставяне на материална помощ, особено по отношение на изхранването и жилището, предприемане на всички необходими мерки за закрила на децата и семействата и за обезпечаване на базовите им потребности, се посочва в съобщението.

След извършване на изследването ще бъдат набелязани мерки за осигуряване на базовите потребности и спазването на правата на образование, здравеопазване и жилище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase