Снимка: Булфото, архив
fallback

Върховната административна прокуратура е наредила проверка дали се спазват разпоредбите на закона за свободното ползване на плажовете.

Инспекторите ще гледат също така дали се спазват техническите параметри на морските плажове в изпълнение на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за размера на площите на преместваемите обекти и съоръжения, съобщиха от прокуратурата.

Извършването на проверката е възложено на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочват от прокуратурата.

Ведомството има срок до 20 юли да представи на прокуратурата доклад с констатациите си.

По закон половината от площта на плажовете трябва да е оставена на свободен достъп за плажуващи.

Преместваемите обекти – заведения, магазини, кабини, увеселителни съоръжения и други, не трябва да надвишават 2% от площта на плажа.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до 11

преди 8 години

Точна картина на ситуацията. Ходете и ще се върнете с един тлъст коремен вирус който ще лекувате поне седмица. Както каза един приятел за лято 2014, имаше повече хора в аптеките отколкото на плажа.

9

Анонимен

преди 8 години

NE HODETE NA POCIVKA PO BALGARSKOTO CERNOMORIE.IZOSTANALA HRANA OT TRI DNI ,NADPISVANE NA SMETKITE ,BOI I IZNUDVANE NA PARKINGITE,DUPCENE NA GUMITE ,KRAGBI PO STAITE V HOTELA ,SCUPVANE NA STAKLATA NA KOLATA.

8

Анонимен

преди 8 години

Охааа, поръчано е на щатните рекетьори да налазят морето... Ще има щавене.

fallback