Снимка: архив Булфото
fallback

Ромите в от кв. "Кремиковци" в Гърмен искат отлагане с 2 или 3 месеца на събарянето на незаконните постройки, предаде агенция "Фокус". Те са подготвили подписка, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и Народното събрание.

По думите на председателя на Инициативния комитет от кв. "Кремиковци" трябва да се вземе под внимание тази подписка, тъй като те са български граждани със своите права, а не трябва да се толерират придошлите бежанци в България.

За днес е определено да бъдат съборени 4 от постройките в кв. "Кремиковци". В четирите постройки има около 15 деца, които ги обитават. Към този час са излезли всички жители на махалата в очакване на булдозерите, които ще започнат събарянето.

Ромите заявиха, че няма да допуснат къщите им да бъдат разрушени, но ако се стигне до там лично ще ги запалят. Те призовават кмета на община Гърмен Минка Капитанова при евентуално събаряне на постройките им да бъдат настанени някъде. Ромите заявиха, че няма къде да отидат и не разполагат с финансови средства.

Към този момент е спокойна обстановката в махалата. Коли на жандармерията са разположени на входа и изхода на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

обикновена българка

преди 8 години

Аз работя и в почивните дни, за да си позволя прилични доходи и да си плащам наема, а за отглеждане на дете тепърва ще събираме пари с мъжа ми. Но не нарушавам законите и не искам от държавата да ме издържа. Защо аз трябва да издържам тези хора и многобройното им потомство?

57

Анонимен

преди 8 години

Не е толкова важно да се съборят 4 къщи. По-важно е да се спре детската раждаемост в това число (да не се изплащат детски на лица под 18 години). Нооо за голямо съжаление от ГЕРБ не издържаха този "изпит" и гласуваха-въздържал се.

56

Анонимен

преди 8 години

да ги настанят в депутатските жилища!

fallback