Снимка: Община Перник
fallback

Да бъдат предоставени 5000 лв. на две деца от Перник за участие в международен "космически" лагер, реши местният парламент.

Петокласничката Стефания Бабидаки и шестокласникът Калоян Найденов, и двамата от ОУ "Св. Иван Рилски", са спечелили конкурс за есе, организиран от НАСА и са класирани да участват в международен учебно-тренировъчен лагер в Измир.

Семействата нямат финансова възможност да обезпечат участието на децата си в лагера, твърди директорът на училището Бойко Свиленов,цитиран от БТА.

По думите му за 8-дневния престой на учениците са необходими по 2189 лв. на човек.

Според Свиленов участието на децата в космическата програма е и възможност за реклама на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Алекс

преди 8 години

Евала на хлапетата! А пернишкия съвет да отпусне пари за нещо от което няма да прилапат до сега не бях чул. Ще трябва да държа под око вестниците за летящи прасета, снегове през Юли и спускащи от небето се крилати хора с тромпети. Инак дано намерят фондация да им помогне, че всяко хлапе което има шанса да излезе от средата си заслужава помощ... особено в Перник.

5

majorski

преди 8 години

Аз Турска Ракета да стигне до космоса не съм чул....нито пък за турски космонавт ...какво дират децата в Турциа ...защо не са в Русия ..там поне ще научат нещо за космонавтиката , в Турция ще ги научат как да правят Дюнери друго не виждам какво ? !

4

Момо

преди 8 години

Кел файда от този консурс след като пак си плащаш всичко, а отгоре на тези 2200лв трябва да дадат и малко пари на децата си.От друга страна не знам кой би си пратил така децата в чужда страна без придружител и айде и там отиват няколко хилки.Да ти таковам печалбата!

fallback