Снимка: БТА, архив
fallback

През следващото денонощие облачността отново ще е по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България, като през нощта и до обяд ще са по-слаби и на малко места, а в следобедните часове ще са по-интензивни, често придружени с гръмотевици, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Ще е почти тихо, но по време на гръмотевична дейност вятърът ще се усилва. Повече слънчеви часове ще има над
източните райони. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от север.

Максималните температури на въздуха ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 21-24 градуса. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и върховете и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на места в следобедните часове ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Почти без валежи ще е в масивите от Източна България.

Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Юли ще започне със сравнително хладно и предимно облачно време. На места, главно в Западна България, ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време.

Значителна ще се задържи облачността над източните райони, където на отделни места ще има
и превалявания. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26 и 31 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

То и за днес го даваха дъждовно но то взе че си писа сухо. кОЙ ВИ ДАВА ЗАПЛАТИТЕ НА ВАС БЕ ДЕТО НИЩО НЕМОЖЕ ДА ПОЗНАЕТЕ? ВЕДНАГА СИ ЗАМИНАВАЙТЕ НА СЕЛО ДА СИ ПАСЕТЕ ГОВЕДАТА ЧЕ ДА СТЕ НАИСТИНА ПОЛЕЗНИ НА НАРОДА.

fallback