Снимка: Булфото
fallback

Туристическата индустрия в Добричка област продължава да търси кадри за новия сезон, съобщи директорът на бюрото по труда в областния град Васил Сивков на пресконференция.

По думите му само в черноморския комплекс "Албена" не достигат специалисти за близо 80 позиции - сервитьори, готвачи, бармани, камериери, рехабилитатори, продавачи и други. В хотелски бази и увеселителни заведения в Балчишкия регион са обявени повече от 60 свободни работни места, сред които и за майстор-хлебар, администратор, рецепционист и други. В туристически обекти в община Каварна има 15 вакантни места, пише БТА.

В Добричка област през май са заявени близо 1000 работни места като най-много - около 370, са в хотелиерството и ресторантьорството, посочи Васил Сивков.

Равнището на безработицата в региона към края на май достига 11 на сто и бележи спад с 1.3 пункта спрямо предходния месец. В бюрата по труда в областта са регистрирани 8785 безработни при 9448 души без препитание през същия период на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

update

преди 8 години

30 evro za 60minuti - ima personal. :)bez pari ima samo dajd :)

22

Анонимен

преди 8 години

ТуризЪма в България трябва да се остави както до сега- на самотек. Бай *** сами ще се затрупат с фъшkiите си. Никакви помощи и дотации от държавата(дето и без това я няма). Селяндурина мутрафон трябва да е обречен на бедност и разкаяние и да се принуждава да си събаря ***. Само тогава може да се появи искрица надежда за туризма в България!

21

Анонимен

преди 8 години

няколко *** бизнесмени си мислят 4е може да се работи без пари като взимат по 70-80 евро на ве4ер от турист за стая и да плащат по 300 лева за месец на работник .ДА ФАЛИРАТ НЯМА ДА Е ПРОБЛЕМ

fallback