Снимка: Facebook
fallback

33-годишен мъж с увреждания бе неприятно изненадан от залепен на колата му стикер с надпис: "Аз искам да бъда инвалид!".

Oще по темата

Христо Каварджиев разказва как преди дни, на 18 юни, отишъл със семeйството си в мол Пловдив.

"Тръгвайки си от там някой "буден гражданин" беше залепил стикер, че и той иска да бъде инвалид като мен. Карам Mицубиши (малък джип), бях спрял на инвалидно място, но също така си бях сложил и инвалидния стикер на предното стъкло", написа той във Facebook и публикува две снимки на колата си с двата залепени стикера.

Явно обиден мъжът дава съвети на "индивида" как да стане инвалид като него.

1. На четиримесечна възраст да получи гломерулонефрит, който да доведе но цялостно спиране на бъбреците на 9-годишна възраст
2. Две години да бъде на хемодиализа
3. Да му трансплантират бъбрек
4. Да му открият хочкинов лимфон на 24-годишна възраст
5. Да изкара четиримесечен курс на химиотерапия
6. Да изкара двумесечен курс на лъчетерапия
7. Да спре да функционира трансплантирания бъбрек (на 27години)
8. Да изкара една година и половина на перитониална диализа
9. И накрая (засега) да му трансплантират втори бъбрек.

"Това е накратко желанието на "будния гражданин", пише мъжа и настоява, че няма да му дава обяснения за шепите с лекарства, които пие всеки ден, откакто е роден, а и ще ги пие докато е жив.

"Искам обаче да получа извинение от въпросния "буден гражданин", за невероятната обида, която той/тя нанесе на мен и семейството ми и да обясни на четири годишния ми син, защо бях изключително афектиран и ядосан от това деяние и посегателство над моите права!", завършва поста си Христо Каварджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

25г.

преди 8 години

112 ? Турско и комунистическо робство ни увредиха манталитета? От старите хора по селата знам как е бил манталитета им тогава, човек когато иска да строй къща цялото село му се притича на помощ. Той само купува пироните, една група отива за дърва, други да правят керпичени тухли, 3ти трето и тн. Друг човек искал да се самоубие след като му се удавило стадото, селяните се събрали и му дали от всеки човек по 1 животно, накрая човека имал по-голямо стадо от удавеното. Това ли е лошият манталитет?

91

Анонимен

преди 8 години

това с лепенките е тъпо, но се случва само защото полицията и охраната по паркингите НЕ си вършат работата... на тази държава и трябват само 2 неща за да стане за пример - КОНТРОЛ и НАКАЗАНИЯ.. и понеже 500г. Турско , 50г. Съветско и 25г. мутренско робство ни увредиха тотално манталитета контрола и наказанията трябва да са изключително стриктни и сурови . във всяка една сфера от живота.

90

Анонимен

преди 8 години

E tova napravi asociaciata za zachita na postaradali ot katastrofi..stikeri kameri..imitirane na deinost i na dargavna hranilka edno semeistvo za po udobno..parite da si ostavat v kachi

fallback