Снимка: Булфото, архив
fallback

По време на строителни работи днес се е срутила стена от сградата на Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък.

Инцидентът е минути преди 12 часа.

Стената е паднала при изкопни работи за строежа на Национален център за природо-математически науки.

Около 17 ч. падна и стената на втория етаж на училището като са разрушени две класни стаи.

Директорът на учебното заведение Красимир Дамянов сподели, че причината вероятно е в некачествения строеж на сградата, която е на около 60 години

Тепърва предстоят консултации с експерти, които ще кажат какви действия ще се предприемат за възстановяване на сградата на училището.

За инцидентът са уведомени всички органи, имащи отношение по случая.

Според заместник-кмета Даниела Коева инцидентът няма да окаже влияние върху сроковете на изпълнение на Националния център за природо-математически науки, който се стои до училището.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

nvm

преди 8 години

1.Досега нито една сграда строена от 1960 година не е паднала и няма да падне-ФАКТ2.Този *** строител даже си няма и хал хабер какво значи масивно строителство,за него масивно значи -гипсо картон ,и изолация пластмасови тръби и3 толкова(отгоре красива замазка).3.Ясно си личи от репортажа грешка в подкопаването няма подпори(тези подпори които се ползваха преди отдавна вече ги няма и никой не ги ползва защото е ужасно скъпо да укрепиш така както трябва(калкулацията не излиза)ЕВРОПА ДАВА!!!

6

bebok

преди 8 години

Davaj pari na armia,nema za shkolo!

5

Анонимен

преди 8 години

Утре почти всички деца ученици,ще са на практика по "бране" . За това моля не ги стресирайте ,за да няма отсъстващи .

fallback