Ву. Снимка: bTV
fallback

Ромите от Гърмен поставиха ултиматум към българите от населеното място да седнат на масата за преговори. Те излъчиха четирима души инициативен комитет от кв. "Кремиковци", който отправи своето искане.

"Покана им даваме до понеделник, до 12:00 часа. Да се съберем на преговори и да се разберем веднъж завинаги. Защото напрежението все ще отмине, а ние ще трябва да живеем в омраза", заяви Юлиян Герасимов от комитета пред bTV.

По думите му, ако няма преговори до понеделник, то ще смятат, че зад протестите стои политика и партии.

"Ако не искат да са с нас, значи има някакъв проблем", подчерта Герасимов.

Междувременно тече опис на незаконните къщи в гърменския кв. "Кремиковци", лепят се по къщите, но ромите ги отлепят и продължават да живеят там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 8 години

Malko im e, da se radvat che ne vlqzohme s fakli. Naglostta im ot krai vreme e bila bezgranichna. Nqma da ima ultimatum.

53

хххх

преди 8 години

Не стига, че ги храним,плащаме им тока и водата, живеят си като бейове, ами и ултиматуми дават.Заради техните отрочета, нашите деца не получават и детски, че да сме солидарни с тях.Е, дали има някой солидарен с моето дете,или пък е солидарен с данъка ми от тях?Нито имат желание да се образоват, нито да работят, дай им само да лежат,да се раазвъждат и да цоцат.Еми и нашето търпение свърши.И то има граници.Моето дете с какво е по-различно от техните, че да не получава детски/родителите му работят/

52

Напрежение ще има,

преди 8 години

докато не се започне прилагане на законите еднакво за всички. Така че, някои да не си въобразяват, че ще им узаконят незаконните постройки и ще им подарят земята под тях! Всъщност, ромите целят да постигнат това чрез преговори.Омраза ще има винаги, когато една общност постоянно краде това, което друга общност е спечелила с труда си. Прошка за вече извършените кражби и грабежи няма да има! А ромите желаят точно това, както и да не им се пречи и занапред да живеят все така - на помощи и с кражби

fallback