Кадър: Нова тв
fallback

Възрастно семейство "воюва" с патерица и бастун срещу новата изолация на съседите си.

Спорът довел дори до опит недоволните да срежат въжето на алпинист, докато виси от шестия етаж на блок в Пловдив.  

Агресивните баба и дядо – на 80 и на 86 години, се разбунтували срещу санирането на апартамента на съседското семейство Гълъбови, защото мислели, че изолацията ще увреди техните стени и балкон.

След множество словесни атаки срещу Гълъбови и наетите от тях майстори, възрастната госпожа Рангелова взела нож и започнала да прерязва въжето, на което висял млад работник. За щастие, до фатален инцидент не се стигнало.

Трагикомичната сцена се е разиграла в блок №272 в пловдивския квартал "Тракия".

Потърпевшото семейство обясни пред Нова тв, че майсторите първо измазали фугите по панела, защото в кухнята им имало сериозен теч.

"Съседите започнаха да рушат направеното и да заплашват майсторите, че ще им отрежат въжетата, ако продължат да правят изолацията", разказа г-жа Гълъбова.

Поводът за гнева на съседите станал опит на майсторите да наместят маркуча на климатика им, който висял и капел, а и да запълнят въпросната фуга между двата етажа.

"Два пъти, три пъти викахме полиция, съседи събираме от цялата махала, но нещата не престанаха, а бабата отишла и се оплакала в полицията, че майсторите и съпруга ми я псуват", допълва жената.

Стигнало се дотам – възрастните мъж и жена да започнат да къртят поставената вече изолация... с лост и патерица.

Единият от алпинистите – Васил Марков обясни какво са преживели във въпросния блок.

"Колегата висеше на въжето от шестия етаж, бабичката излезе с един нож и почна да реже въжето, но аз по най-бързия начин слязох по другото, осигуряващото въже. Слава Богу нищо не се случи, но можеше и лошо да стане. Въобще не и пукаше, че може да падна, да се убия, тя просто си режеше въжето", сподели той.

Районната администрация в "Тракия" няма правомощията да се намеси в съседския спор и препоръчва мирен изход от ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 8 години

Ха-ха-ха, друг път да се отнасят по-уважително към възрастните хора.

106

dp

преди 8 години

115 - Един човек - при цялата селения с това размазване между блоковете, палене наогньове и опушване на орталъка, което доста хора намират за неприятно за вдишваненищо чудно, че някому е дошло вповече.Но населението в БГ - макар и повечето по градовете - си е такова, селско. Докато се научат,че живеят в близост до други хора на които би им било неприятно да им дишат вонятаще има поколения да се сменят - ако стане въобще някога.

105

Анонимен

преди 8 години

До BubblesФакта, че не желая да водя дискусия с теб е породен от това, че първо пишеш, а после мислиш. И не, не мисля, че си прав, но смятам, че е безпредметно да ти обяснявам защо.В крайна сметка, всеки си има право на мнение - в твоя случай, дори и то да е грешно.

fallback