Снимка: Булфото, архив
fallback

Възможни са краткотрайни повишения на нивата на реките заради очакваните валежи, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

По прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН днес на много места ще има валежи и гръмотевични бури, с количества от 2-10 л/кв.м, но са възможни и локални валежи до 20 л/кв.м.

В сряда на много места отново ще има валежи и гръмотевични бури, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък валежите ще се активизират, като тогава очакваните количества ще са 10-20 кв.м, локални и над 50 л/кв.м.

Въз основа на метеорологичната прогноза, хидрологичната информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН, днес и утре са възможни краткотрайни повишения на нивата на реките в цялата страна, отчитат от екоминистерството.

Очакваните повишения са за реките в Дунавския басейн, реките Искър и Янтра, чиито стойности ще останат под прага за внимание.

По-високи нива ще имат още реките Русенски Лом, Тунджа, Марица, Арда, като се очаква те да останат под праговете за предупреждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

"МОСВ предупреждава за повишения на нивата на реките.Очаква се те да останат под праговете за предупреждение"Трябва ли да търсим 10-те разлики в новината?

fallback