Снимка: Булфото, Кадър от снощния протест

На снощния протест в "Орландовци" група от млади хора, между 18 и 25 годишни, се държали по-агресивно и са търсели конфронтация. 8 от тях са с адресна регистрации в квартала и в съседния "Бенковски", а останалите не са местни, заяви пред БНТ старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

"Става дума за млади хора... Полицейските сили се държаха нормално. Идеята беше да не се допусне щурм на къщите, населявани от ромското население. Голяма част от хората бяха съвсем нормални, а най-вероятно целта на тази група беше да въвлече и множеството в тези действия", каза още директорът на СДВР. 

Младежи търсели конфронтацията в "Орландовци"

"От протеста снощи, който се състоя пред читалището в "Орландовци" има установени и задържани общо 34 души, от които 9 са обработени на място, тъй като бяха без лични документи, установена е самоличността им, съставени са административни актове и са освободени", добави Маринов.

Още по темата

По думите му останалите 25 души са отведени в районното управление за продължаване на работата с тях.

"Снощният протест беше със сравнително по-ниска емоция, без сериозни и груби нарушения на обществения ред, до един момент. Очерта се една група от около 20-25 души, която явно търсеше провокации и конфликт с органите на реда – дори започна отново да щурмува част от ромските къщи, в следствие на което лицата бяха задържани", заяви директорът на СДВР.

Младенов подчерта, че снощният протест е възникнал спонтанно и не е бил заявен в Столичната община, както изисква законът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase