Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" излизат на протест. A причините за бунта им са системно забавяне на заплатите и неизплащане им в пълен размер.

Вече два месеца компанията е оставила служителите си без заплати. Енергетиците не са взимали и ваучерите си за храна, нито пък пари за работно облекло.

По закон, протестът може да се проведе само на територията на предприятието. В същото време, синдикалисти и медии не бяха допуснати от ръководството отвъд портала, съобщава bTV.

Любка Георгиева от КТ "Подкрепа" коментира, че вероятно не всички енергетици ще се включат в протеста: "Страхът от загуба на работното място на моменти е по-силен от глада, който ги тормози".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

България.....

6

Анонимен

преди 8 години

Благодарете на гоуемите енергетици Милко ковачев и р.овч - те забъркаха кашата после бегаха - единия в гъзпром другия в лукоил

5

Бизнесмен с ауди

преди 8 години

Ей така като стане, най-добре е да се хвърлят на селяците няколко пачки, че да млъкнат.А като се кротнат нещата и се разкарат разните журналисти и всякаква подобна ***, тогава почваме да ги привикваме един по един наглеците.И ох, малееее!

fallback