Снимка: Dnes.bg
fallback

Двамата американски граждани, които пострадаха при взрива на полигона на ВМЗ-Сопот в село Анево и след това бяха приети в Университетската болница "Свети Георги“ в Пловдив, са транспортирани в чужбина, съобщиха от лечебното заведение.

Oще по темата
Лекарите в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение успяха да стабилизират състоянието на по-тежко пострадалия 38-годишен американец, което позволява неговото транспортиране в лечебно заведение в Германия, съобщиха от университетската болница.

След оперативна намеса на ортопедичен, хирургичен и неврохирургичен екип, пациентът е излязъл от състоянието на шок и е изписан в стабилно общо състояние, на самостоятелно дишане.

Другият чуждестранен пациент на 46-години бе приет в събота в спешно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ с по-леки наранявания и по-късно настанен в Клиниката по ортопедия и травматология. След операция на сухожилието на десния му крак и обработване на множеството рани по краката, той също е изписан от болницата в добро общо състояние и транспортиран в чужбина.

Състоянието на двамата български граждани, пострадали при същия инцидент, също е стабилно.

В момента 29-годишният пациент, приет с множество рани на двете ръце и раменете, се лекува във Втора хирургична клиника.

25-годишният българин, който бе настанен в болницата, бе опериран в почивните дни от екип съдови хирурзи по повод прекъсната артерия на единия крак.  Днес той е прехвърлен в Клиниката по съдова хирургия за продължаване на лечението, като също се намира в добро общо състояние, съобщиха дежурните лекари от Университетската болница в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

21.Такива американски контрактори са истински машини за убиване в Ирак. Получават по $900 на ден. Това не са американските бедни войничета !Гледах филмирани доказателства , за посредническата американска фирма !

20

Анонимен

преди 8 години

Разпитани ли са от българските власти ?- как мислите ...

19

Анонимен

преди 8 години

Американците са контрактори, работещи за Пентагона.Тъй като армията на на САЩ ползва само американско въоръжение, то те са купували за трета страна.Вероятно става въпрос за Катар, където Борисов бе на посещение.После Катар ще ги прехвърли в Сирия. Тоест България захранва с оръжие ислямистите .

fallback