Снимка, архив Булфото
fallback

Най-сериозно пострадалият от взрива край Анево – 38-годишният американски гражданин, остава в тежко състояние, предаде репортер на Dnes.bg. Другите трима –  двамата българи и вторият американец са в стабилно състояние.

В Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив пристигна представител на Американското консулство. Вицеконсулът Джулия Дилар отказа да коментира пред медиите както състоянието на пострадалите, така и какви действия ще се предприемат от страна на Съединените щати.

Oще по темата

Тя не бе допусната до най-тежко пострадалия, който е настанен в интензивното отделение. Дилар обаче се срещна с американеца от канадски произход, с когото разговаря насаме.

Най-тежко пострадалият пациент е опериран от ортопедичен екип заради множеството си рани по двете ръце и краката. Ампутирана е част от дясната му ръка на ниво китка, заяви по-рано началникът на Спешното отделение  в УМБАЛ „Свети Георги” д-р Кирил Атлиев.

Вторият пострадал е на 46 години. Опериран е, обработени са и множеството рани по краката му. Общото му състояние е добро.

Българският гражданин на 29 години е с рани по ръцете и гърдите, които са обработени. Настанен е във Втора хирургична клиника.

Другият българин, 25-годишен, е с множество рани по краката. Опериран е от екип на съдова хирургия по повод прекъсната артерия на единия крак. Настанен е за лечение в КАИЛ, подчерта д-р Атлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Пешо

преди 8 години

Дано умрат в срашни мъки!

44

bros

преди 8 години

Жаки, мойто момче, затова задълже шапка от фолио. Остави ги другите да *** като мухи! ;)

43

Анонимен

преди 8 години

да бе посланиците на САЩ се грижат за гражданите на страната си ,представете си го това да го прави бг посланик където и да е /няма начин/

fallback