Снимка: 1bike

70 деца в неравностойно положение от Община Дряново ще получат като подарък за Деня на детето велосипед, дарен и отремонтиран по време на кампанията "Колело за смет, за дете велосипед", съобщиха инициаторите на благородната инициатива.

Само за няколко седмици стотици българи се отзоваха на призива и дариха свои велосипеди, които не използват, за добрата кауза.

"Те ги доставиха до пунктовете за събиране и съхранение на велосипеди или за своя сметка ги изпратиха по куриер. Много доброжелатели допринесоха с още резервни части и дори дариха каски за част от децата", съобщават организаторите от 1bike, Drag Bicycles и сдружение "МОГА Дряново".

"Бяхме невероятно изненадани от огромното желание на хората да помогнат. Получихме толкова много обаждания и имейли, че в един момент се наложи да молим хората да запазят засега велосипедите си, защото сме стигнали нужната бройка за много кратък срок", заяви Александър Македонски от 1bike и продължи: "Бихме искали да благодарим за добрината на всички, които пожелаха да се включват в "Колело за смет, за дете велосипед" и така направиха възможна тази благотворителна акция".

Церемонията по даряването на велосипедите ще се състои на 1 юни 2015 г. от 18:00 часа в двора на СОУ "Максим Райкович", град Дряново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase