Снимка: архив, БулФото
fallback

Охраната на предстоящата черешова кампания в Кюстендилско започва на 3 юни.

В нея ще се включат патрули на РУП-Кюстендил и Общинска охрана. Предстои да бъдат изградени и контролни пунктове, които ще следят за недопускане на кражби по масивите, съобщи Емилиян Йорданов, директор на общинското предприятие "Управление на общински имоти".

От 15 юни в охраната на черешите ще се включи и жандармерията.

С увеличаването на работата по пунктовете и масивите в охраната ще участва и "Гранична полиция" - със специализирана техника и уреди за нощно виждане. Между 50 и 100 души ще следят за недопускане на нарушения по 24 часа в денонощието, уточни Йорданов, цитиран от БТА.

От Общината в Кюстендил посочиха, че са определени 78 места за разполагане на пунктове за изкупуване на черешовата реколта в общината. Подаването на молби за разкриването на тези обекти ще започне от 1 юни.

Към молбата трябва да бъде представено актуално състояние на фирмата, която ще се занимава с изкупуването на плодовете.

Разрешение ще се издава след заплащане на такса. Работното време за бране на череши в общината е регламентирано и ще става от 8.00 до 20.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Mind Injector

преди 8 години

До Гневен българинА някой на сила да Ви е карал да ги давате тези 4 лв. или там колкото се очаква да е цената, господине? Толкова простичко е - след като не Ви се дават, няма да ги дадете. Следователно няма и да ядете! Силно се съмнявам, че бихте могли да ме разберете, но поне се опитайте да се поставите в положението на хората, на които това е поминакът им и си представете само какво разочарование ще е, ако загубят реколтата си, а това върви ръка за ръка, и с адски много труд и инвестиции.

8

анонимен

преди 8 години

големите вериги да изпратят камионите директно в градините няма нужда отпрекупвачи

7

Луд с Мотика

преди 8 години

Моля? Жандармерията да влиза в гетата и да прави всичко леш, ко ша ми пазят череши. Затова ли вземат заплати? Да пазят градините с насажденията? Моите пари от данъците, с които им се плащат заплатите на тия не искам да отиват за пазачи на череши. Хайде моля ви се. Кой *** управник измисли това? Жандармерия череши да пази... майко Българийо

fallback