Снимка: архив, Булфото
fallback

Незаконните постройки във варненската ромска махала "Максуда" не само,че не се увеличават, но и намаляват, това съобщи за в. "Черно море" кметът на район "Младост" Христо Христов.

Ромите сами са премахнали 7 - 8 къщи, уточни той, като общо 61 заповеди за принудително премахване са влезли в сила за района на махалата.

"Това, което зависи от нас като районна администрация, е свършено. Сега трябва Община Варна да отпусне средства и да избере фирми, които да изпълнят заповедите за събаряне", коментира Христов, като изрази надежда това да стане във възможно най-кратък срок от време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Кольо

преди 8 години

Дрън-дрън събарят! Лъжи са това! Често минавам по бул.Пеячевич от кръговото на старата гара до МОЛ Варна. Не само че не събарят, но в момента с бясна скорост строят бараки в най-близката до езерото част. Смрадта е такава, че без да да се включи вътрешна циркулация на вентилатора там изобщо не може да се диша! Бедна ми е фантазията какво чудо ще е лятото!

28

Анонимен

преди 8 години

Много села са 100% запустели, а около тях пустеят хиляди декари обработваема земя!Щом сме равни пред закона - събаряне на всички незаконни коптори и заселване на безработните им обитатели там, където за тях има работа!Откъде накъде някакви *** от БХК ще правят изявления, че държавата нямала право да гони ромите, след като години наред е търпяла незаконното им заселване тук и там?НАЦИЯТА Е В ОПАСНОСТ,ДЪРЖАВАТА Е В ОПАСНОСТ.В такива условия се живее по военновременни закони!

27

Анонимен

преди 8 години

Просто спасяват "матряла" за да вдигнат малко по встрани други,за които няма заповеди за събаряне......

fallback