Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Около 30-километрова опашка от ТИР-ове се образувала на "Дунав мост" 2. Това каза за "Фокус" Антон Благоев, водач на тежкотоварен автомобил, изчакващ проверка на границата при Видин в посока румънския град Калафат. Благоев обясни, че това се случва за пореден път. Няма видима причина за забавянето – на място митнически службите и тези на гранична полиция извършват рутинни проверки на преминаващите тежкотоварни автомобили. При Калафат опашката от тежкотоварни автомобили е по-малка между 3-4 км.

Инж.Любомир Низамов, изпълнителен директор на смесеното българо румънско предприятие за Дунав мост 2 коментира, че към момента опашката се е смалила до 3 километра. Той посочи, че през вчерашния ден са преминали 1800 тежко товарни автомобили, като предишните дни броят на камионите е бил към 1400.

Забавянето идва от проверките на Гранична полиция, митническите власти и НАП. Любомир Низамов уточни, че опашката от ТИР-ове е от България в посока на влизане в Румъния, в обратна посока - няма образувани колони от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

dunav

преди 8 години

Колко си прилича С Дунав мост едно.

1

Анонимен

преди 8 години

При социализЪма опашките са нещо обичайно.

fallback