Снимка: архив, Булфото
fallback

От 1 юни до 15 септември ще се ограничава движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите всеки петък от 17.00 до 20.00 ч. и неделя от 14.00 до 20.00 ч. с цел по-висока безопасност, съобщиха от МВР.

Ограниченията се отнасят и за някои главни пътища. Забраната важи и целогодишно за периода на официалните празници - последния работен ден преди празници и последния почивен (празничен).

Ограниченията обаче няма да важат за камиони, които извършват превози на опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

На магистрала "Тракия" в областите Пазарджик и Пловдив все още е ограничена скоростта на движение до 90 км/ч. Същото важи и за магистрала "Хемус" в област Шумен и Варна.

На прохода "Шипка" е забранено движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

За тези тирове няма ли влакови композиции бе тавариши? Хората по света така правят. Хем по бързо хем по екологично. И най важното не разбиват магистралите им. Качват тировете на влака закарва ги влака до определеният град свалят тира и той на собствен ход изминава 20 км. до там където трябва да го разтоварят или натоварят. Иска се малко акъл ама да ти дойде на време. Само че и аз ги говоря едни!! Какъв акъл търся от селски говедари овчари и магнолии????

12

Анонимен

преди 8 години

Браво!

11

партиен член

преди 8 години

До 9.Над 35 градуса забрана има само в България и Румъния.Защо няма в другите държави? Там просто пътят е направен както трябва.Ако там направят такава *** забрана ще си блокират икономиката.

fallback