Снимка: архив Булфото
fallback

Централният плаж в Бургас открива сезона на 1 юни с 250 безплатни чадъра и 150 шезлонга, съобщиха от общината, която е стопанин на плажа.

Ще има пет спасителни поста, които ще бъдат обслужвани от 10 спасители и един старши спасител. Заедно с тях е осигурено медицинско лице и необходимата апаратура за оказване на помощ при инциденти.

От юли броят на спасителите ще бъде увеличен на 15 души, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци.

Плажът ще е оборудван и с нужния брой душове и съблекални. На всички входове ще има разположени санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания.

До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на плажната ивица.

Централен плаж ще има 2 футболни, 2 волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

от 9 до 30

преди 9 години

и с какво се обработва плажа? Да не би да е със специализирана машина която сепарира *** от пясъка? Ами нищо подобно. Обработва се с обикновен трактор, който само заравя *** а не ги премахва. А свободно пуснати домашни животни по плажа може да видиш във всеки един момент, заедно със собствениците им, които не носят нито ръкавици нито полиетиленови торбички. А в морската харесва ли ти дупката за небостъргача където пише "частна собственост"?

28

да

преди 9 години

имах предвид не шезлонг а чадър :)))) както и да е

27

da

преди 9 години

Миналата година на няколко пъти решихме да посетим централния плаж с тогава 3 год.ми син,и да ползваме шезлонзите,за да не мъкнем или да плащаме ,а и за разнообразие,понеже ходим към 6 пост и така и не сварихме 1 свободен шезлонг,въпреки ,че отивахме до 9 ... както и да е,не стоим много и не слънчасваме без чадър,но всеки път са едни разправии между хората за чадърите.Веднъж даже едно бабе спореше с друго , че нея чадъра не я интересува,само сянката?!?!и беше твърдо убедена в казаното до последо

fallback