Снимка: архив, Булфото

45-годишен бивш военен застреля, без да му мигне окото, домашния голдън ретривър на свой съсед, уви го в черен чувал за боклук и го изхвърли в контейнер посред бял ден, съобщи информационна агенция Черно море.

Мъжът, който по данни на полицията досега не е имал криминални регистрации, е разпитан и освободен. Малокалибреният пистолет, с който е извършено убийството, е иззет. Той е законно притежаван.

Трагичната сценка се разиграла още в петък по обяд на ул. „Дрин”. Собственикът на голдън ретривъра Цезар го разходил, но като се прибрали, не затворил добре външната врата. Домашният любимец се възползвал от ситуацията и излязъл сам навън.

Охранителни камери са записали как убиецът, който също разхождал куче, застрелва хладнокръвно от упор чуждото четириного и го изхвърля в боклука. Според обясненията му Цезар нападнал собственото му куче, затова го гръмнал.

Съседите на собственика на убитото животно обаче твърдят, че Цезар е било кротко и спокойно куче и никога и на никого не е създавало проблеми. Не е нападало хора или други животни. Близки до разследването обясниха, че на записа не се вижда Цезар да напада другото куче.

По случая е образувана преписка. Работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава, съобщиха от полицията.

Автор: Лиляна Трънкова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase