Снимка: архив Булфото
fallback

Три от българските плажове са с опасно мръсна вода. Това показват данните от последния доклад на Европейската агенция по околна среда, съобщи Нова телевизия.

Според изследването къпането не е препоръчително на плажа преди Царево, на Офицерския плаж във Варна и на плаж „Панорама" на Златни пясъци.

Oще по темата

В проучването попадат общо 95 плажа у нас. На 69 от тях качеството на водите е „отлично", на 17 - „добро", а на 5 - „задоволително".

„Това, което се изисква от нас като концесионери, ще бъде сторено - пясъкът ще бъде изчистен, ще бъде осигурено медицинско обслужване, водно спасяване, сянка за тези, които искат да събират слънчев тен, но за водата ние за съжаление нищо не можем да направим", обясни Андрей Василев, представител на концесионера на варненския плаж.

Най-голям брой места за къпане с лошо качество на водата в Европа има в Испания, Франция и Италия.
Отличниците са Кипър, Люксембург и Малта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

тук имаме най-мръсното крайбрежие от цяла Европа, ако морската вода се оцветяваше от мърсотията тук щеше да е и най-шарената *на дупка, като добавим и селяндурщината и простота които се ширят става така че нито във водата, нито на сушата става за почивка

15

Анонимен

преди 8 години

Никъде в Европа няма такова чудо като в *** да плуваш във фекалий и отпадъци.Добре че не се умираше незабавно от тези мръсотии че иначе един летуващ там нямаше да оживее.

14

Евто

преди 8 години

Дам 3 плажа са мръсни - северния, южния и централни.

fallback