Снимка: Булфото, архив
fallback

124 заповеди за премахване на незаконни строежи в землището на гърменското село Марчево са влезли в сила преди 3 години и ДНСК ще започне действия по премахване на постройките, съобщиха от регионалното министерство.

Oще по темата
Жители на няколко села трети ден протестират заради кражби и нападения, извършвани от обитаващите махалата роми.

Местните дадоха срок до 2 юни незаконно настанилите се да бъдат изселени, като заплашиха с гражданско неподчинение.

От официалната позиция на ДНСК става ясно, че принудителното премахване е спряно през декември 2013 г. до решаване на жилищния проблем на засегнатото население.

От ДНСК са отправили официално запитване до областния  управител на Благоевград Бисер Михайлов и кмета на община Гърмен Минка Капитанова дали е осигурено настаняване на лицата, които обитават незаконните постройки.

Ромите ще получат нови покани за доброволно премахване на незаконните постройки. Ако не бъдат предприети действия за доброволно премахване, ДНСК ще започне процедура за избор на изпълнител за принудително премахване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 8 години

А във Филиповци и Факултета колко незаконни постройки има? А в близост до метростанция "Константин Величков"? А на други места? Я БЪРЗО ДНСК И ОТГОВОРНИТЕ ОРГАНИ ДА СЕ СЕЗИРАТ ОВРЕМЕ И ВСИЧКОТО *** ДА ИМ СЕ СЪБОРЯТ БАРАКИТЕ!

53

До 55

преди 8 години

Българките раждат, но в чужбина и не раждат от българи, защито за нищо не стават. Ни семейство идкат да гледат, ни им се работи, сами хленчат и да има как жена му да иькарва парите в сем. Гледа лесното. Как да раждат при скапана държава и мъже не съаващи за нищо, смачкани, все друг им виновен и страхливи. Затова и раждат , но в чужбина

52

ромАНТИК

преди 8 години

Ние сигурну.

fallback