Снимка: Dnes.bg
fallback

2019 балона оцветиха небето над Пловдив в чест на обявяването на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Решението беше взето тази седмица от Съвета на министрите в Брюксел. По обед хиляди пловдивчани присъстваха на тържествата в центъра на града.

„„Това е най-хубавото нещо, което се е случвало на града през последните години”, заяви пред Dnes.bg една от жените, присъствали на тържествата.

Балоните с хелий полетяха в небето над Пловдив по повод обявяването на града за Европейска столица на културата през 2019 година. Хиляди хора се включиха в общоградските тържества на Главната улица.  Специална програма имаше на всички емблематични места в града. Съветът на министрите в Брюксел взе тази седмица решението, с което градът под тепетата официално бе обявен за културна столица на Европа през 2019 година.

„За мен Пловдив винаги е бил символ на това – обединява културите на толкова много етноси и наистина много хора живеят заедно”, споделя друга пловдивчанка.

Очаква се в различни събития до 2019 година да бъдат инвестирани над 20 милиона лева.

„Всички ние положихме последните години страшно много усилия, за да подготвим апликационната форма на града”, заяви от сцената кметът на Пловдив Иван Тотев.

Празниците продължиха под 300-метровия винил, опънат на Главната улица, като част от мотото „Пловдив празнува под един покрив”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

рв

преди 8 години

До ссУмориха се да трият, видяха че 9000 години история не се трие с клавиатура. Разбраха че Пловдив е бил зародиш на съвременната цивилизация много преди сердика . "гражданите " се засегнаха на тема провинция.

29

CC

преди 8 години

Защо ми изтрихте коментара, че простите *** завиждат, а бе! Защо сега не триете всички коментари против Пловдив, а бе, днес-чета?? Да, всички *** завиждат, което значи че Пловдив наистина е един прекрасен град, с дух и традиции. А вие си злобейте и пи пишете простотии по форумите. Това не променя нещата. Променя само вас, негативно!! ПОЗДРАВИ ОТ НАЙ-ДРЕВНИЯ ЖИВ ГРАД В ЕВРОПА!!... И НЕКА ЗЛОБАТА СЕЛЯНДУРСКА ЗАПОЧНЕ....СЕГА

28

рв

преди 8 години

Благодаря на господ че съм Пловдивчанин! А до *** които псуват и обиждат Пловдив- огледайте се къде живеете, порасходете се до Пловдив ( ако можете да си го позволите) и пак коментирайте....а и да не споменавам от кой град се управлява така прекрасно цяла България

fallback