Снимка: архив, Булфото

През нощта облачността ще е разкъсана, с по-значителни временни увеличения в Северна България, където на отделни места ще превали.

Минималните температури сутринта ще са между 13 и 18 градуса.

Утре (събота) ще преобладава слънчево време, до обяд с по-значителна облачност в Дунавската равнина и Лудогорието. В следобедните часове, в планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има условия за гръмотевични бури.

В Южна България вятърът ще е предимно от юг-югозапад, а в Северна отсевероизток - слаб. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения и слаби превалявания ще има по-северното крайбрежие. Вятърът ще е слаб - предимно от изток-североизток. Максималните температури ще са от 19 до 23 градуса. Температурата на морската вода е 16-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. След пладне обаче щесе развива купеста, на места и мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има условия за развитие на гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от запад, усилващ се и променящ посоката си по време на буря.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е 21 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В неделя и понеделник отново ще е облачно, като главно в часовете около и след обяд на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще са предимно между 22 и 27 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase