Общ преглед

17-годишната Карина от Карлово е новата "Царица на розата – Карлово 2015". Тя бе избрана измежду 14 кандидатки на традиционния в града конкурс, приключил късно снощи.

Лично кметът Емил Кабаиванов дари на новата владетелка на Розовата долина статуетка-приз "Златна роза". Карина ще бъде главно действащо лице по време на Празниците на розата, които започват на 30 май, а китайска телевизия ще снима филм за Розовата долина на България, в която участие ще вземе и красавицата.

Победителката е ученичка от СОУ "Христо Проданов", а с триумфа си красивата карловка стана лице и на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. На второ място в конкурса остана Мария-Луиза Тодорова, а на трето – Лора Белперчинова.

Час преди финала на конкурса кметът на Карлово Емил Кабаиванов се видя с дамите, които от 1972 г. до сега са носили короната "Царица на розата". По време на първата по рода си среща всяка от красавиците получи от градоначалника кристален сувенир с гравирана роза. А той пък  бе дарен с уникалния фотоалбум "65 години Българо-китайски отношения през обектива на агенция Синхуа".

"Пожелавам китайските туристи да открият този прекрасен край на нашата татковина", каза при връчването му Катя Стайкова от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. И подсказа как може да стане това: "Да ги привлечем като организираме по време на цъфтенето на розите меден месец за китайските младоженци. Точно по този начин Швейцария е спечелила индийските туристи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар