Снимка: архив, Булфото
fallback

Частично бедствено положение е обявено в Пещера. Огромно свлачище откъсна основния път към курортния комплекс "Свети Константин", съобщи Нова телевизия. 

Над 1100 частни вили, хотели и почивни бази са откъснати.

Седем свлачища са се активизирали на пътя за курорта „Свети Константин“. На много места асфалтът е пропаднал в дерето, едната лента за движение я няма, а мантинелите висят във въздуха.

Едно от свлачищата е тръгнало към близките къщи.  Скалните пластове се местят с 5 сантиметра на седмица.  20 метра остава, за да събори първите къщи.

Има опасност част от Пещера да остане без вода.

„Свлачището е подкопало два водопровода, които захранват два квартала и кабели на водоснабдяване”, обясни зам.-кметът на Пещера Николай Атанасов.

Въпреки че пътят към курорта е затворен, шофьорите рискуват да минават оттук, тъй като заобиколния маршрут през Батак удължава пътя им с 23 километра.

Само укрепването на едно свлачище ще струва 100 000 лева. Общината няма пари и ще иска от Комисията по бедствия и аварии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

анонимен

преди 8 години

До хахаСамо да уточним ,Петърнейчев никога не е бил министър на транспорта,беше заместник министър,за сметка на това обаче беше кмет доста време и при него града цъфтеше,не само не пропадаше пътя но и дупки нямахме

12

Анонимен

преди 8 години

AAAA A PARLAMENTA KOGA

11

До 11

преди 8 години

Иречек пише, че в края на 19-и век "в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства".През соца ги събират там от други места и това е целенасочено. Разпределени са в две махали - в едната са "българските ц..." (християни), а в другата - "турските ц..." (мюсюлмани).За проблемите, които са създавали и за опитите да ги култивират може да се направи сериал, в който ще има и възмутителни, и комични сцени.След промените не знам как са се развивали нещата, близките ми, които живееха в този град, починаха.

fallback