Снимка: Булфото, ахрив

Тази седмица петдесет незаконни постройки в бургаския квартал "Горно Езерово" ще получат уведомителни писма, че ще бъдат премахнати. Обектите са идентифицирани и описани. Те се намират в периферията на квартала, на самия бряг на езерото Вая, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от БТА.

Установено е, че обитателите им имат регистрация в "Горно Езерово", но на други адреси. Това означава, че след събарянето има къде да се приберат и няма да останат на улицата, добави градоначалникът.

На настанените в незаконните постройки се дава 15-дневен срок да ги премахнат сами. Ако след изтичането му те са още там,Общината ще влезе в квартала със своя техника.

Кметът Димитър Николов лично е предупредил жителите на незаконните сгради какво предстои да се случи. Теренът е извън регулация и поради тази причина няма водопровод и канализация.

"Няма да допусна заради липсата на всякакви хигиенни условия оттук да тръгнат болести и после да "пламне" целият град", каза кметът. На следващ етап предстои събаряне на незаконни постройки и в ромската махала в комплекс "Меден рудник", където също е извършен опис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase