Снимка: архив Булфото

Липсата на достатъчно финансови средства е причина само един противопожарен екип да обслужва през летните месеци курорта "Слънчев бряг". Това каза комисар Васил Василев, директор на Регионалната служба по противопожарна и аварийна безопасност /РСПАБ/-Бургас пред БТА.

Василев обяви, че 22 000 лева са нужни за издръжката на огнеборците за 1 месец. По думите му за обезпечаването на допълнителни екипи в курорта не достигали 5 000 лева.

Василев информира, че на разположение са четири противопожарни автомобила. Той предложи Община Несебър да помогне за осигуряването на поне още два екипа.

Директорът на РСБАБ съобщи, че голям проблем огнеборците срещат с достигането до конкретния обект. В курорта "Слънчев бряг" през лятото почти било невъзможно да се достигне до мястото на инцидента заради претъпканите улици и алеи със сергии и павилиони.

От Съюза на собствениците, в който членуват близо 90 хотелиери и собственици на туристически обекти в "Слънчев бряг", искат през летните месеци да бъдат командировани повече полицаи в курорта. Всеки сезон се отпускали допълнителни бройки, но съставът не достигал, за да се справи с високата престъпност в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase