Снимка: Dnes.bg

Пловдивчани излязоха на протест, за да искат по-високи присъди за убийците на пътя. Те се събраха на площад "Съединение" в града. Сред тях бяха близки и роднини на прегазеното 6-годишно дете в Панагюрище миналата седмица, както и родителите на малкия Паоло, който загина при същите обстоятелства в Стара  Загора.

Родителите на Петьо, който бе прегазен преди дни в Панагюрище от Цветан Пъков, поискаха завишаване на присъдата за причиняване на смърт на дете на улицата.

Още по темата

"Трябва да има справедливост – това е просто безбожие", заяви пред Dnes.bg една от протестиращите, която дойде в центъра на Пловдив от Панагюрище заедно със своята 2-годишна дъщеричка.

Протестиращите са се организирали в социалната мрежа Facebook. Те палиха свещи и се подписваха в подписка за по-сериозни санкции на нарушителите на Закона за движение по пътищата.

"За една кокошка дават две години и за убийство на дете – пак две години, това нещо къде го има”, попита друг протестиращ. Хората настояха за по-сериозни санкции срещу шофьорите-убийци.

Сред протестиращите бяха и близките и родителите на 6-годишния Петьо от Панагюрище, който беше прегазен от джипа на 44-годишния бизнесмен Цветан Пъков. "За една мечка дават 15 години, нека за едно дете да не е под 30 години.”, разказа майката на прегазения Петьо – Десислава Гевечанова. 

Шофьорът Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишното дете, има над 20 нарушения на пътя. "Детето ни е смазано. 1,50  ни беше момченцето, когато го намерих беше под 25 сантиметра – нямаше здраво место”, разказа през сълзи бащата на Петьо – Петър Гевечанов.

На 23 април Апелативният съд в Пловдив ще разгледа жалбата на Цветан Пъков срещу мярката "задържане под стража", наложена му от Окръжния съд в Пазарджик. Той е заявил, че не желае да присъства на съдебното заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase