Снимка: архив, Булфото
fallback

От тази сутрин започна ударния ремонт на бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път. Затворено е южното платно, като движението се пренасочва в северното.

Столичната община е планирала да бъде направена рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул."Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър.

Oще по темата

Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн. лева.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

За началото на юни е запланувано да започне ремонт на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков". Предвиден е и ремонт на Руски паметник.

От днес ще се работи и по най-амортизираните участъци по магистралите "Хемус" и "Тракия".

Движението ще се организира "шахматно", за да може да се прехвърля от едната в другата лента, съобщиха от АПИ.

От магистрала "Тракия" ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По "Хемус" ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна.

Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.

По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала "Тракия" през лятото няма да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 9 години

А ти не си ли глашатай на БСП?

24

Анонимен

преди 9 години

Чета и се смея с глас, ГЕРБ ...градял България,!? Малка поправка, ГЕРБ..краде Българиаля! И знаейки това днес са платили на няколко глашатайчета да славят "делата" на великата партия за която са гласували огромните 15%. За сведение на глашатаите, в ГЕРБ има повече от БКП отколкото в затихващата БСП. И очаквате от призводната на БКП решиния и политика с разум и интелект? Там такива няма а само предателство, гробеж и тлъсти лъжи.

23

Пловдив

преди 9 години

до 39Колко точно мозък имаш не зная, но чест ти прави , че в случая не се държиш обидно.Лично аз смятам, че вместо някой да казва колко е умен, по-ефектно и ефективно би било да каже какво и постигнал със собствени сили. Както се казва " Не думи, а дела". Иначе тези управляващи сами сме си ги избрали и щом ги търпим, значи не заслужаваме по-добри.

fallback