Снимка: Facebook
fallback

Метална ограда, дълга 150 метра дели почти на две плажната ивица в Кранево. Странната гледка възбуди духовете в социалните мрежи. Според местните власти обаче оградата е отпреди 50 години, а въпросът се повдига сега, за да се пречи на сезона по български.

В профила си във Facebook Бойка Драгомерцкая публикува снимка на оградата и попита по кой закон тя е там.

Пред Нова телевизия тази сутрин кметът на Кранево Румен Николов обясни, че това е оградата на Международния детски лагер. Там идват деца от Русия и бившите съветски републики.

"В тази база се провеждат международни фестивали, с участието на над 1000 деца. Естествено е, дори задължително да има ограда, която да ограничи достъпа до децата. Това са много деца, има всякакви посегателства върху тяхното здраве", аргументира се кметът.

Той обясни и че оградата е разположена по границите на урегулиран частен имот. Пясъкът, който се виждал зад нея пък не бил плажът, а привнесен пясък от вълните. На този плаж те достигали до 20 метра навътре в сушата.

Кметът е убеден, че повдигането на темата е инсинуация, чисто по български. "Сезонът се очаква да е слаб, защо ептем да не го скапем", запита Николов.

Той разказа и че тази ограда стои на това място от 50 години. Сменял се е само материалът, от който е направена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 9 години

На нашето море ще хода вече само за да сменя маслото на буса в него и оттам марш в Гърция на чисто и евтино

36

-10

преди 9 години

Да ви е честит новият мандат на ГЕРБ! После на ДПС и след това на БСП!

35

Мазния

преди 9 години

Оффф, докога ще ни правят на маймуни...

fallback