Снимка: Dnes.bg
fallback

Взривете в Иганово, които разбудиха селото, идват от склад №35, където се съхраняват противотанкови гранати, научи Dnes.bg.

До момента в складовете е имало към 4 големи взрива, но до пожар не се е стигнало.

"Чухме първия гърмеж към 7 часа, всичко се разтресе и взех жената и детето и ги закарах в Карлово", разказа ни един от жителите Иганово.

Oще по темата

До момента от населеното място са евакуирани 60 човека, а останалите отказват да напуснат къщите си, потвърди кметът на селото Стефан Данчев.

Няма жертви и пострадали, но въпреки това към мястото са изпратени всички налични екипи на Бърза помощ. Те стоят в подножието на пътя, а на горе се пропускат само автомобили на пожарната, полицията и военните.

В момента на мястото на взрива се намират три противопожарни автомобила. Кризисният щаб към областната управа в Пловдив също е уведомена за инцидента.

"Разпоредил съм екипи на екоинспекцията да направят замерване на въздуха, за да се установи дали има вредни вещества", коментира областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Спрян е пътническият влак Карлово - София на спирките Карлово и Христо Даново. Отцепен е и подбалканският път в района на Кърнаре и Анево, осигурен е обходен маршрут.

Към мястото пътува главният секретар на МВР Георги Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

TAVA ZARIA POSLCHAI OTKRIVANETO NA NASHETO LUONGARCHE U PARIJO

12

Анонимен

преди 9 години

Журналистите, може ли снимки как ХВЪРЧАТ пожарните и линейките.

11

Анонимен

преди 9 години

Върна се Рапона и държавата се срива тотално, взривове, убийства, забрани, глоби, барикадиране във властта. Нищо което да показва, че България излиза от батака. Обратното.

fallback