Снимка: Булфото

Срутилата се сграда в курорта "Слънчев ден" е 10-етажна, съобщи директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев, цитиран от БТА. Сградата е на бившия хотел "Вероника" в комплекса.

В момента екипи обхождат с термокамера руините, за да търсят признаци на живот. Направено е необходимото да се установи връзка и със строителните фирми от обекта, но до момента няма техни представители на място, каза той.

След като приключи огледа с термокамерата ще бъде направен обход във верига, ще бъде почуквано с метални предмети, за да се види дали някой ще отговори. След това ще се предприемат действия с багери и тежка техника да се обръща плоча по плоча.

Още по темата

Според Тотев работата на мястото на инцидента ще е поне няколко дни.

Комисар Тотев каза още, че няма информация и не се знае точно колко работници е имало в сградата, защото трябва да дойдат представители на строителните фирми и да кажат колко души са наели на работа.

Съобщението за инцидента е получено в 18.09 часа. Първоначалните данни са за един загинал и трима в Неизвестност. Той посочи, че екипи са изпратени незабавно на мястото на инцидента. Сградата е в процес на събаряне и в нея не е имало туристи, обясни той.

По думите му най-вероятно загиналият и издирваните са строителни работници, които са извършвали някакви строителни дейности.

Комисар Тотев каза в отговор на въпрос, че към момента той лично няма данни за самоличността на работниците. Той обясни, че полицията извършва в момента процесуално-следствени действия.

Областният управител Стоян Пасев пък коментира, че са свикани кризисните щабове в общината и областта. По думите му ще бъдат впрегнати всички сили и дано да има живи хора. той посочи, че в момента хотелите в комплекса са затворени и в тях няма туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase