Снимка: Булфото, архив
fallback

След трагичния инцидент с камиона, превозвал над 30 души и пропаднал във Върбишкия проход, община Върбица е поела разходи за лечение на пострадали хора за близо 6000 лева.

Oще по темата

Били са платени лекарства и медикаменти, както и храната на постъпилите за лечение в шуменската болница, съобщи кметът на Върбица Мердин Байрям, цитиран от БТА.

От тези средства са внесени осигуровките на лекуваните пострадали, а на четирима души ще бъдат платени и операциите, защото част от процедурите не се покриват от Здравната каса.

В медикаментозна кома остава 49-годишната жена, която пострада най-сериозно при инцидента, съобщи доктор Юлия Димитрова, директор на Многопрофилната болница в Шумен.

Лекарите са преценили, че пострадалата трябва да бъде поддържана в това състояние.

Две от ранените жени, които бяха настанени във Хирургичното отделение, вече са изписани.

Доктор Димитрова уточни, че поетапно ще бъдат оперирани шестимата мъже, които са на лечение в Ортопедичното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Крикор

преди 9 години

До майка плачи гранфонИма разлика между държавни и общински пари, макар че има редица механизми държавата да подпомага едни общини за сметка на други. Но все пак общинското си е общинско. Пък и кметът не може да взема еднолично решение как да харчи общинските пари, би трябвало да е гласувано в Общината.

18

ТТТ

преди 9 години

До ...Пише, че парите са общински, а не държавни. Да ми мислят хората от общината, когато плащат местните данъци и такси.

17

Varbica Troshka

преди 9 години

Kak nqma da plashta nali idvat izborite trqbvat glasove

fallback