Снимка: bTV
fallback

До лятото на миналата година Симона била като всяко друго дете, поне за родителите си. Ходила на училище, не закъснявала, била добра ученичка, разказва bTV.

Промяната дошла внезапно. Под влияние на лоша среда и приятели момичето посегнало към наркотиците.

"Агресивна е, изобщо не ни слуша. На училище не ходи. Три пъти е обявявана за общодържавно издирване. В къщи не стои, постоянно бяга", разказват отчаяните й родители.

За Симона е важна обаче предисторията на случващото се. Твърди, че наркотиците са изход от самотата и родителския тормоз, на който била подложена дълго време.

"Докато спях майка ми си сложи ръката и тръгна да ме души. Аз не можех да й махна ръката и сигурно един час се гонихме из апартамента. Крещеше ми: Ела тука, другия път ще взема ножа!", казва своята версия Симона.

"Момичето беше много разстроено, почти разплакано, с разрошена коса и видими следи около врата от насилие", допълва и Миглена Данчева, която е адвокат на тинейджърката.

През последните месеци Симона често бяга от вкъщи. Родителите я обявяват за издирване, връщат я, но тя отново бяга. Затова те се чувстват принудени да помолят полицията да я задържи, за да я държат далеч от наркотиците.

Родителите повдигат дело срещу дъщеря си, за да я накарат принудително да се лекува. Необходимо било психиатър да направи преглед. Казват, че не са искали да я изкарат психичноболна. Те твърдят, че институциите не са наясно как да действат в такива случаи и не знаят какво да правят.

Симона също казва, че от "Закрила на детето" не са й помогнали.

От два дни момичето е върнато в къщи. Според нея принудително. Социалните служби са преценили, че най-добрият вариант е момичето да бъде настанено при баба си, но родителите са скептични, че това ще я отдели от лошата среда.

А Симона казва, че иска да стане лекар, но не знае дали ще успее след всичко, което и се е случило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 години

Децата са бял лист хартия. Каквото напишеш днес това ще четеш утре!55

31

Тодор

преди 9 години

До УЧУДЕНИзобщо не си в час. И недей да проектираш твоята житейска история върху другите.

30

!!!

преди 9 години

@баси мааата. Навсякъде се напълни с гейове, педофили, наркомани, пушилки, тровещи се неуравновесени овце, неадекватници, неспособни да се грижат за себе си, светът им бил крив, не били разбирани, не били обичани, не знам какви били! Алкохолици, сексуално зависими, податливи на всякакви дроги и лекарства слабурници! Имам чувството, че съм попаднала в някаква гмеж от лузъри, дето потъват!

fallback