Снимка: архив Impact Press Group
fallback

14 украински моряци бедстват на борда на кораба "Ейшън дрийм", който се намира във Варна. Те не са получавали заплати от четири месеца, а от утре ще останат и без храна. Корабът  е във варненското пристанище за ремонт, съобщи БНР.

Трима от моряците от една година са на борда на "Ейшън дрийм" без да имат смяна. Корабособственикът е с представителство в Гърция, но не иска да комуникира с Българската морска администрация по съдбата на кораба. Не е ясно и какво ще се случи с плавателния съд, ако бъде изоставен в пристанище Варна.

От морска администрация – Варна обясниха, че са получили обезпечителна заповед от Окръжния съд за задържане на кораба, защото има неплатени разходи за ремонт. „Паралелно с това корабът беше изоставен от агентите си”, обясни директорът на морската администрация във Варна кап. Валентин Енчев. Той обясни, че след направена проверка е станало ясно, че корабособственикът е регистриран в Китай, но има представителство в Гърция.

” Кой стои зад тази компания, от коя националност може само да се предполага”, каза още кап. Енчев.

Със случая е ангажирана ITF, както и украинският дипломат Ирина Дмитренко, който е бивш генерален консул на Украйна във Варна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 9 години

Какъв гугъл бе пич.не виждаш ли, че ***#ин фалира държавата с психарски изпълнения.укази за забрана на почивки за деца и държавни служители в чужбина! Крим бил руски! !!!! Крим е български бре м***лоумници :)))) след година ще ги видим, как ще залитат.

38

Ко ко каза

преди 9 години

Да нарежат кораба за скраб,ачковците

37

Блокиран в Дневник

преди 9 години

47 -- имаш гугъл, там виж какво е рубла и как се развива спрямо долара. За частни уроци не си платил

fallback