Снимка: Булфото, ахрив
fallback

След Великден започва безплатното саниране на панелните блокове по националната кампания за енергийна ефективност.

Тогава ще се извърши анализ на състоянието на първите блокове, на които ще се прави ремонт изцяло с държавни пари, коментира Нова телевизия.

Благоевград е едно от първите места в страната по брой подадени документи за кандидатстване по програмата. Първите три блока там са в центъра на града. Във всеки един от тях живеят по 48 семейства.

„Ще се промени, ще е по-топличко, по-безшумно“, смята жена от чакащите блокове.

„Погледнете, мазилката пада. А санирането ще ни изолира студеното“, казва друга гражданка.

За благоевградчанката Елена Клесиева най-голямата полза от санирането е смяната на водопроводните тръби. В нейния апартамент е текло вода от комшийката от горния етаж.

От община Благоевград коментират, че програмата ще обхване около 70% от всички по-големи панелни сгради в града, в които живеят около 35 000 души.

Ремонтните дейност, които ще се извършват на един блок струват между 500-600 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

Толкова струва нов блок....

15

Анонимен

преди 9 години

До bojinkata ...Самият факт ,че панелките нямат натурален ак за собственост на земята е предпоставка за последващете капани...Юридическо сдружени а няма акт за собственост? И кво прайм?

14

Анонимен

преди 9 години

До Санирането Ачервено -зелената *** от БОСТАН родължава да лъже, че има безплатен обяд. Няма безплатно! Либерало-Демократите 25 год си съдраха гърлата да обасняват че няма безплатно ,сега изведнъж за кефа на ЧервеноГерберите и БОСТАН, имало безплатно.

fallback