Снимка: Нова телевизия
fallback

Следите на заснетото на видео клип 3-годишно ромче, пушещо цигара, стигат до ромската махала в Брестовица.

Oще по темата
Там живее Гинка, момичето, в чийто профил във Facebook се появи за първи път клипчето с 3-годишната Златка.

„Плаче за цигара, какво да правим“, пита риторично тя пред камерите на Нова телевизия. По разказите на момичета от махалата майката на Златка е присъствала по време на заснемането на клипа. Въпреки това след приключването на снимките майката набила пушещата си дъщеря.

„Майтап си направиха и снимаха“, разказва Васко, баща на момиченцето с цигарата. „Решиха да го хвърлят у Фейсбука“, допълва той, но твърди, че не е нормално да се дават цигари на 3-годишни.

Анета, заснела клипчето, разказва, че го снимала на майтап. „Детето плачеше за цигара и й дадох“, разказва тя, но бързо след това се поправя и казва, че друго момиче дало цигарата „Еми плаче, иска да пуши“, констатира тя.

ДАНС вече са тръгнали по следите на клипчето, за да се види кой го е качил и да се търси някаква отговорност от родителите.

Клипът обикаля от два дни социалните мрежи и възмути хиляди. Със случая се зае Агенцията за защита на детето, откъдето потърсили помощ от отдел Компютърни престъпления. Мариана Илиева от агенцията твърди, че извеждането на дете от семейството е последната мярка, която може да бъде предприета. „Родителите вероятно ще бъдат насочени към програма за повишаване на техния капацитет, за да могат да не поставят детето в риск“, допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Марто

преди 9 години

ДАНС разследва 3-годишни пушещи ромчета? Бем ти, явно реформата там дава резултати!

57

losHo

преди 9 години

Нормално... в БГУмираща нация и държава.

56

Анонимен

преди 9 години

До Българче И за това съгласно закона за ЗСПД ще им дадат пари .Било 400лева за превенция да не го изостави ,било за,, дете в риск,,било...Абе все нещо е предвидено в този закон .

fallback