Миков оглежда наводнени къщи в квартала. Снимка: БСП
fallback

Жители на ромския квартал "Нов път" във Видин се оплакаха пред лидера на социалистите Михаил Миков и евродепутатът Илияна Йотова за тежките условия, в които живеят.

Кварталът е отново наводнен от високи подпочвени води, хората са принудени всеки ден да газят във вода, която на места достига до коленете и е заляла приземните етажи и улиците в разположения в ниската част на града район.

Бедственото положение се повтаря многократно заради липсата на канализация и занемареното състояние на отводнителните системи.

Наводнението не само затруднява нормалното придвижване в квартала, в който заради бедността и безработицата дори притежанието на чифт гумени ботуши се е превърнало в лукс, но и създава реални предпоставки за избухване на епидемия.

Миков и Йотова посетиха наводнените домове на няколко семейства и обещаха съдействие за тяхното решение.

На свой ред ромите заявиха готовност за протестни действия, ако кварталът, който е под вода от месец, не бъде отводнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ti si vinoven

преди 9 години

Tolkova prosto i o4evidno,toka v bg triabva da e 3 st.kw,voda 20 st.kub.a drugoto e REKET,na 4uzdi firmi ,a sega koi e vinoven TI samija be bulgarino,*** REKETne plashta,ami i ti ne go praviiii.shte vi izbijat ne *** a EVROPA s zaemi i to s kolijama lihva .Ikonomikata razrushena,resursi se iznasijat,i vse prostija *** e vinoven,alo bulgare pomislete i togava gra4ete.

25

муспи

преди 9 години

Ромите заплашват с всеобща стачка, ако не им се източи водата и донесат пособията!

24

Анонимен

преди 9 години

Този квартал е уникален.В част от къщите водомери няма и през зимата си пускат чешмите да текат непрекъснато за да не замръзнат.До квартала се намира паркът в който по рано се провеждаше ежегодният панаир.Той е на нивото на квартал нов път но там няма вода.Така,че те сега газят водата дето не са платили.А как крадат ток-фаза незнайно откъде и нула от тръбите на чешмите.А колко "социално слаби"със палати и джипове има там-но никой не смее да ги снима.Това ако българин го направи-ще го осъдят!

fallback