Снимка: МЗ

Министерството на здравеопазването ще търси възможност за купуване на нови високопроходими машини за планински райони, като надеждите са това да стане до края на 2015 година, обяви в Кърджали заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

Той и колегата му д-р Адам Персенски посетиха болницата и Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, след което се отправиха и към болницата в Ардино.

По време на посещението заместник-министър Шарков отбеляза, че министерството ще награди хората от центровете за спешна медицинска помощ, които работят и продължават да работят в бедстващите региони. "Единствената дума, която може да се използва за тези хора, е героизъм", допълни той.

Заместник-министър Шарков каза още, че е останал изключително впечатлен от директора на ЦСМП-Кърджали д-р Митков, който на всички запитвания дали имат нужда от нещо е отговарял "Не имаме си всичко".

Според оценката на двамата заместник-министри в област Кърджали е била създадена добра организация, чрез която е спасен животът на много хора и не са допуснати злополуки.

"Нямаме загубен човешки живот по медицински причини в критичната ситуация или заради това, че екип не е успял да пристигне на време", отчете д-р Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase