Снимка: Reuters
fallback

Нова лавина е паднала днес по обед в улеите под връх Тодорка в Пирин, съобщи председателят на БЧК Христо Григоров пред „Фокус“.

"В момента целият екип на ПСС е на място, очакваме и две спасителни кучета. Лавината е отново подсечена и е предизвикана от хора, които практикуват зимни спортове и не се съобразяват с никакви правила”, обясни Григоров.

Той уточни, че към момента няма информация за затрупани скиори при падналата лавина.

Oще по темата
"Сигналът е подаден от трети лица, които от лифтово съоръжение са видели как лавина повлича хора”, допълни Григоров.

Както е известно, висока степен за опасност от лавини е обявена в Пирин. Само преди три дни  трима души загинаха в района над х. "Яворов", след като върху тях падна лавина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Бай Кор

преди 9 години

У наще село има една Тодорка. Найти ли къф улей красив има...

20

Анонимен

преди 9 години

21, абе всички се разхождаме, но при толкова сняг и толкова висока лавинна опасност как я виждаш безопасна тая рзходка? Освен това сещаш ли се че шанса да падне лавина без да е бутната от "надценен карач" в тези условия никак не е малка?? А като гърмят с оръдията сутрин за да бутат лавините нарочно, тогава кой е *** и виновен? Ако си поне мааалко в час с историята на лавините от последните години, ще знаеш че най - сериозните лавини всъщност бяха факт от ски учители и планински водачи

19

Putko Mafani

преди 9 години

Нова информация. След като е намерен пострадалия, и обработен подобаващо, става ясно, че не е имало лавина въобще и, че такива гадни, гнусни инсинуации се скълапвът само и само за да петнят чистото и свято име Банско, и целят основно да не се допуска строеж на нов лифт и евентуално последващо разширение на ски зоните във посока улеите под Тодорката.

fallback