Американският флагман "Виксбърг". Снимка: БулФото
fallback

Лошото време не позволи на част от корабите от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО да акостират в пристанище "Варна", заради което се отлага предвидената за днес пресконференция на борда на флагманския кораб - USS VICKSBURG, съобщиха от Щаба на ВМС във Варна.

Пристанище "Варна" е затворено от късно снощи заради силен вятър, затворени за маневриране са и всички плавателни канали.

Американският флагман "Виксбърг" не успя да акостира на Морска гара заради лошото време. Единствено италианската фрегата "Ализео" акостира въпреки силния вятър, съобщи БулФото.

Пет патрулни кораба на НАТО от Втората постоянна военноморска група пристигат на посещение във Варна от днес до 9 март. Водената от контраадмирал Брад Уилямсън група включва американския флагман "Виксбърг", канадската фрегата "Фредериктън", турската фрегата "Тургутреис", германския танкер "Шпесарт" и италианската фрегата "Ализео".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 9 години

Познайте кой може да "ни" дойде на гости и "кой " ли ще е "домакинът": през гугъла : Геращенко заявил, что в США ему рассказали об ультиматуме Путина

145

Анонимен

преди 9 години

Какво правят американски кораби на хиляди километри от америка какьв го дьржат тук. тия кьдето са отишли добро не е станало,мамицата им

144

Primat

преди 9 години

God save America, Нека смирим душите си по време на Великденския пост и да се молим за нашите братя по оръжие, да не би зъл руски пилот на СУ24 да облети отново тези флагмани на мира и да всее смут в миролюбивите им смирени души.

fallback