Снимка: архив, БулФото
fallback

Бедствено положение e обявено в община Смолян, съобщи кметът на града Николай Мелемов пред "Фокус".

Oще по темата
По думите му ситуацията в общината е много тежка заради интензивния снеговалеж, който продължава от 17.00 часа снощи.

„Има много паднали дървета, които са прекъснали далекопроводи. Почти всички населени места в община Смолян са без електрозахранване, включително и Смолян", каза още той. За момента няма информация за пострадали хора.

По-рано днес беше обявено бедствено положение в община Рудозем.

Единствено главните пътища от националната мрежа в област Кърджали са отворени, а десетки населени места са без ток заради обилния снеговалеж, каза за БТА областният управител Илия Илиев.

Работи се приоритетно за почистване на пътищата. В община Ардино по-голямата част и от общинската пътна мрежа е непроходима. Там заседава общинският кризисен щаб.

Областният управител каза, че по пътните платна има много паднали дървета. Вече е разговаряно с горските стопанства за осигуряване на техника от добиващите дървесина фирми, която да бъде включена в разчистването на падналите дървета.

На територията на областта има десетки населени места без ток, заради прекъснати кабели от снеговалежа. Без електричество са села в общините Ардино, Крумовград, Кирково, Момчилград, уточни Илия Илиев.

В някои общини ток няма от вчера, което възпрепятства комуникацията, защото не могат да бъдат зареждани мобилните телефони. Екипи на EVN работят по отстраняване на авариите. Засега в Кърджали има електричество въпреки провиснали на места електрически кабели.

АМ “Люлин” е затворена за тежкотоварни МПС над 10 т в двете посоки поради обилен снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Автомагистралата e затворена за всички МПС в посока София за снегопочистване.

Пътната обстановка в Пазарджишка област е усложнена заради обилния снеговалеж, който продължава и в момента, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Временно са затворени за движение пътищата Велинград-Сърница, Велинград-Цигов Чарк, Белово-Юндола, Велинград-Юндола. Тези отсечки се почистват от падналите клони, дървета и скъсани проводници. В района на Велинград има проблеми с електрозахранването
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

rahat lokum

преди 9 години

one bg weekend bez mvr minister i bez krajbi i vagabonti - bio kef:-) :-) :-) :-) :-)

15

Анонимен

преди 9 години

До АнонименХАРП

14

Анонимен

преди 9 години

kato niamat tok da zapaliat drujestvata ,nali te im vzimat parichkite posle tok niamalo .

fallback