Снимка: архив Булфото
fallback

Стотици великотърновци излязоха навън, за да почетат паметта на 23-годишната Вероника Здравкова. Младата жена изчезна в края на миналата седмица, а вчера тялото й бе открито в река Янтра.

Пред паметника "Майка България" в старата столица тази вечер се събраха приятели и колеги на убитото момиче, съобщи БТА. Навън излязоха и много граждани.

Oще по темата
Част от хората инициираха подписка, с която призовават в района, в който е убита Виктория, да се монтират осветление и камери. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията.

Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет във Велико Търново.

Междувременно от общината съобщиха, че теренът около ж. п. гарата, в който е извършено и убийството, е държавна и частна собственост. Предстои среща с областния управител и с представители на Министерството на регионалното развитие, за да бъде решено как районът може да бъде

Утре във Великотърновския университет е обявен ден на траур, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Лекгоступ.

В Стопанския факултет, където е учила Вероника Здравкова, ще бъде обособен кът за почит, а всички часове ще започват с  едноминутно мълчание.

Както Dnes.bg писа ялото на момичето беше открито след тридневно издирване. Една от версиите за убийството е грабеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

готин

преди 9 години

когато се обърне каруцата пътища много,това съм го забелязал в наща *** и загубена страна,те каквито са в парламента такава е и страната,Т..................РИ голями

40

Анонимен

преди 9 години

Жалко за Българския народ изоставен на прости, алчни и.продажни политици и слежители. От колко години се знае, че това е място на което се върти долна *** и нищо не е направено от Криминална полиция. Професионализма на МВР е близо до нулата от години с малки изключения. Т.н. ченгета продължават да ходят като Рамбовци и да демонстрират власт а всъщност са безидейни и безполезни фигуранти. И е вярна тази приказка-Да му имам акъла на българина след това.

39

Анонимен

преди 9 години

Народът е толкова *** и неграмотен, че е направо отчайващо! Не вижда гората, а сламката! Не се бори за адекватни реформи в управлението, които да подобрят работата на полиция, прокуратура и съд! Борят се за повече крушки! Хаха! Ами те *** и на светло убиват-много не им пука на психопатите, а не им пука защото няма държавност и законност!

fallback