На пазара на булки в Стара Загора. Снимка Dnes.bg
fallback

Калайджии от цяла България се събраха на ежегодния си пазар за булки край Стара Загора. Всяка година на този ден ромите организират събор, на който момичетата си търсят младоженци, а момчетата си търсят булки. За честно и красиво момиче обаче се плаща скъпо.

"Трябва да е честна първо, трябва да е нормална”, разказа пред Dnes.bg един от мераклиите за жена.

От рано сутринта калайджии от всички краища на България се събираха на автогарата в Стара Загора. Паркингът се изпълни със сергии и десетки момичета за женене. Те привличаха внимание със силен грим, избелени лица и задължителен блясък в дългите коси. Момчетата имаха друга тактика.

Цената на булка е между 5 и 15 хиляди лева. На пазара в Стара Загора обаче се намираха булки и на по-ниски цени. Всички калайджии са платили за жените си, а сумата е израз на благодарност от момчето към бащата на булката, че е отгледал толкова красиво и добро момиче.

„Даваме злато, пари, да вземем булки. 5-6 хиляди, 4 хиляди, зависи от булката. Искаме да бъде малко красива, да бъде честна.”, твърди един от кандидат-купувачите.

Традицията също повелява колкото по-бяла и нагиздена е жената, толкова по-висока е цената. Макар че няма девойка или младеж, които да признаят, че парите са предопределили бъдещия им спътник в живота.

Булките също имат претенции към младоженеца.

„Характерът, начинът на държание и душата – най-важното”, споделя една от бъдещите булки.

Джани Моранди има дълъг опит в търговията с булки. Затова има и собствени критерии за това от кои краища са най-добрите съпруги.

„50 хиляди лева дадох за жени, имам две къщи, имам 22 внучета и не ми върви на жените. Най-хубаво е да вземеш жена от Родопите – много са трудолюбиви и добри. Те са супер сексопълни”, споделя Джани.

Тази година средната възраст на булките се е вдигнала от 14 на 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

анонимен

преди 9 години

До Дедо Жених а аз ---170 000

58

GALABINHO

преди 9 години

TOVA E BRUTALNO

57

МАНИЯК

преди 9 години

абе тия *** ли продават ...

fallback