fallback

Общ преглед


Скални късове от едно от тепетата в Пловдив се стовариха върху две къщи, в които живеят хора, предаде репортер на Dnes.bg

Скалите са нанесли значителни материални щети в обитаемите здания, които се намират в подножието на Стария град. За щастие жертви и пострадали при инцидента няма. Свлачището се е активизирало снощи около 19 часа. В една от къщите е имало деца.

„Звук като е земетресение е било, децата се обадиха, че е имало земетресение и открихме тук тези щети”, заяви пред Dnes.bg Стефан Делчев, който е собственик на една от пострадалите къщи на ул. „Рилски метох” в Пловдив.

Изпочупени са керемиди, прозорци и са откъртени част от терасите на къщите. Пукане на тепето се чува и в момента, като опасност от падане има на още 4000 тона скали.

„Стената е много стара, но е ремонтирана преди десетина година, защото беше стара и се ронеше, но сега явно от дъждовете се е подкопала”, каза още Делчев.

Най-сериозните поражения са нанесени в къщата на покойната Ана Гребенарова - майстор на керамичните съдове от Пловдив. Внучката й се прибирала от пазар, когато чува грохотът на скалите. „Снощи подадохме сигнал към гражданска защита, които отказаха да дойдат, защото се занимавали само с "бедствия и аварии", разказа тя.

"Проведохме разговор с дежурния към район Централен, който "прие" сигнала без да пита за адрес, името ми или телефонен номер за връзка. Само от пожарна охрана дойдоха и посъветваха в понеделник сутрин да се говори с началника им, за да се издаде някакъв констативен протокол за случилото се”, заяви собственичката на другата потърпевша къща.

Екип на пожарната направи оглед на място, но установи, че на този етап не могат да се преместят скалните късове, които продължават да висят над къщите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

До инженер-лесовъд100% si prav. Ogolenata ot nas Zemia shte ni otmasti! Balgaria niama zakoni. za vsiako otsecheno darvo triabva 1 godina zatvor. Tova e spasenieto.

10

Мишо

преди 9 години

Сега ша видите майтап. Писах за альошата и *** изтриха .Сега ша река ДАЖЮВЕЙ РУСИЯ, иглейти кво ша стани. ши *** устает хихихихи.

9

до 13

преди 9 години

То е ясно че е така - по нашите земи се строи на безобразни места(до корито на река, в свлачистен район) - после, хм, Иван Костов бил виновен.

fallback